TWT Forum The White Tree

..::| Orta Dünya'nın Zirve Noktası |::..

Forum KılavuzuForum Kılavuzu  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  GruplarGruplar RadioMüzik Kutusu Site HaritasıSite Haritası  KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest
Sayfa: 1, 2  Sonraki »

Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Diğer Orta-Dünya Oyunları
Yazar Mesaj
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Pts May 17, 2010 8:20 pm    Mesaj konusu: The Lord of the Rings: Aragorn's Quest Alıntıyla Cevap Gönder

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest

The Lord of the Rings: Aragorn's Quest, Headstrong Games tarafından Wii için, TT Fusion tarafından ise Nintendo DS, PS2, PS3 ve PSP için çıkarılacak third-person, action adventure oyunudur. Pek çok ertelemenin ardından oyunun çıkış tarihi 2010 Sonbaharı olarak duyurulmuştur.

Oyunun en büyük özelliği, EA Games'in Yüzüklerin Efendisi lisansının sona ermesinin ardından, lisans haklarını satın alan Warner Bros. Entertainment tarafından çıkarılacak ilk LotR oyunu olmasıdır. İkincisi ise bildiğiniz üzere War in the North olacak. Oyunla alakalı bir başka ilk ise Wii ve PS3 için çıkacak ilk LotR oyunu olması.

Oyun, oynanabilirlik ve eşsiz olduğunu iddia ettiği seviye tasarımı ile içeriği açısından oldukça iddialı. Ayrıca tasarımcı firma, Yüzüklerin Efendisi severlere unutamayacakları bir oyun deneyimi vaat ediyor.

Oyunda 3 kitapta geçen olaylar yer alacak. Oyuncular, Yüzük Savaşı sonrası, Samwise Gamgee tarafından Aragorn hakkında anlatılan hikayeleri dinleyen Shire'lı genç bir hobbit olacaklar. Her bir hikaye oyundaki bir seviye olacak ve bu hikayelerde oyuncular Aragorn'u kontrol edecekler. Bölümler çoğunlukla kılıçla savaş içerirken, atlı savaş içeren bölümler de olacak. İstenirse 2 oyunculu moda geçilip, Gandalf'la da oynanabilecek.

Ekran Görüntüleri:

Oyunun Tanıtım Videoları:

Resmi Websitesi:

http://www.aragornsquest.com/

Kişisel Yorumum:

Grafiksel olarak bakıldığında cidden hayal kırıklığı yaratacak kadar kötü gözüküyor oyun. 2003 yılı yapımı Hobbit oyununa çok benziyor grafikleri. Ancak benim kriterlerime göre bir oyunda grafiğin önemi çok çok az. Öyle oyunlar gördümki bugüne kadar, içerikleriyle size grafiği tamamen unutturuyor. Öyle oyunlar da var ki, grafikleri ağız sulandırıyor ancak içi bomboş.

Elimizde buna örnek LotR Conquest var zaten. Grafikleri müthiş olup da, oynanabilirliği (bana göre) sıfıra yakın bir oyundu. Zaten 1-2 kere oynayıp bıraktım. Pandemic, SW Battlefront serisinde harikalar yaratmışken, Conquest'te daracık alanlara bizi sıkıştırıp, oyun mekaniğinin içine ederken ne düşünüyordu merak ediyorum zaten. Aksini iddia ederek oyunu tanıtmaları ise ayrı bir komediydi.

2001 senesinden itibaren çıkan tüm Orta-Dünya temalı oyunları oynamış ve koleksiyonuna katmış biri olarak, çok büyük ihtimalle bu oyunu da oynarım. Muhtemelen PSP'de oynarım, zaten grafiklerinin hemen hemen aynı olacağını düşünüyorum diğer platformlardaki halleriyle Razz . Kesin bir yargıya varmadan önce oyuna bir şans tanımak gerekiyor.

Karakterler ve mekanlar genel hatlarıyla filmdeki görünümündeler. Değişik bir tarz yakalamışlar tasarımda, animasyon tadında olmuş. Aragorn'un kalkanı muhakkak herkesin gözüne batmıştır gerçi Very Happy . 2 handed (2 elle kullanılan) kılıç ve yay kullanıp da, bir de yanında kalkan taşıyan birini görmemiştim daha önce. O açıdan cidden orijinal olmuş Razz , hakkını vermek lazım.

Ben ateşten ve derin sulardan geçtim ayrıldığımızdan beri.
Bildiğimi zannettiğim şeylerin çoğunu unuttum ve unuttuğum şeylerin çoğunu yeniden öğrendim.
Uzakta olan birçok şeyi görebiliyorum ama yakında olan birçok şeyi göremiyorum...
Başa dön
Suspect
Yetkili
Yetkili

MesajTarih: Pts May 17, 2010 9:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aragorn'u güzel çizmişler,tip olarak Viggo'ya benzemesede bir bıçkın delikanlıya benzetmişler,oyun grafikleri açısından pek iç açıcı olmasada albenisi var her zamanki gibi.War In North'u beklerken bizi oyalayacak bir oyun gibi düşünüyorum.
Ayrıca keşke bir hobbit'in ağzından anlatılmasaydı,Aragorn'u oyuna başlar başlamaz,gençliğinden itibaren oynayabilseydik,daha güzel daha tatlı olurdu. Razz

Edit : Ne öküzüm yahu,ellerine sağlık bLiZZard =) , ayrıca Aragorn'un kalkan kullanması çok saçma olmuş gerçekten Very Happy , kesin pegi'nin işidir,çocuklar kalkan kullanmadan savaşmasınlar diye. Laughing

When the lights goes off,
I will be there with my shiny scythe.
Başa dön
ronartir
Yetkili
Yetkili

MesajTarih: Pts May 17, 2010 10:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Artık grafik ihtiyacını geçtim. Çünkü o kadar iyi grafiklere sahip o kadar boş oyunlar çıktı ki artık insanın oyun alası bile gelimiyor.

Umarım iyi bir oynanış ve keyifli bir içeriğe sahip olur. Grafikler nasıl desem biraz eğlenceli olmuş yahu. Smile Oynanışı iyi olacakmış gibi geliyor, bakalım...

Aragorn'un kalkanı müthiş olmuş. Very Happy

Yazı için teşekkürler bliZZard. Smile

Başa dön
AliEren
High Lord
High Lord

MesajTarih: Sal May 18, 2010 10:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Oyun bana hobbit'in öbür versiyonu gibi geldi.

Bence daha çok küçük yaşlara hitaben bir oyun, ama denemek gerekir.
Super Saiyajin
Super Saiyajin

MesajTarih: Sal May 18, 2010 11:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

PC'ye çıkmaz ise benim için bunu tartışmanın bir manası yok Smile

Hoş en kısa zamanda PS3 uyumlu LED monitör ve bir PS3 edinmem lazım yoksa olmayacak bu işler Smile

Shakespeare - Rome&Juliet
------
Cogito ergo sum...

------
Robert Frost - Ateş&Buz
------
Take away their freedom and still they'll roar.
The beating heart of Rome is not the marble of the Senate.It's the sand of the Colosseum. - Gladiator

------
"Savaşmak, gene savaşmak önemlidir, demişti Dumbledore, ve savaşmaya devam etmek, çünkü ancak o zaman kötülüğü uzakta tutabilirsin, asla tamamen silemesende..." - Harry Potter ve Melez Prens, Sayfa 587.
Başa dön
cemozgen
Soldier
Soldier

MesajTarih: Sal May 18, 2010 6:25 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

evet ben internet sitesinden konuyu okudum Story bölümünden anladığım kadarıyla konu 4. Çağda geçiyor dolayısıyla Aragorn Kral... ve anlaşılan oyun çok farklı olur die tahmin ediyorum... görüntüye takılmadan oynarsam çok zevkli gibi bu War In North öncesi bir arasıcak gibi geldi bna... Hadi Hayırlısı...
Başa dön
PrinceGimli
Royal Guard
Royal Guard

MesajTarih: Sal May 18, 2010 9:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Oyun içi görüntülerde falan elrondun divanından görüntüler vardı sanırım.Ve kara kapılar Pelennor falan.oyun 4. çağda geçmiyordur sanırım?
High Lord

MesajTarih: Sal May 18, 2010 9:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

PrinceGimli demiş ki:
Oyun içi görüntülerde falan elrondun divanından görüntüler vardı sanırım.Ve kara kapılar Pelennor falan.oyun 4. çağda geçmiyordur sanırım?

Bence aragornun gençlik zamanını anlatacak. Gençlik dediğim kolcu Smile
Royal Guard
Royal Guard

MesajTarih: Sal May 18, 2010 10:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Olabilir.Gollumun peşinde olduğu zamanları falan anlatabilir.
Knight

MesajTarih: Çar May 19, 2010 2:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Gafiklere bakılırsa ateri (Doğru mu yazdım???) oyununa benziyor. Bence bu grafikle senaryo çok güzel de olsa fazla doyurusu olmaz. Ama arkadaşlarımızın dediği gibi War in the North'u beklerken bunla idare ederiz. İnşallah güzel bir senaryo çıkar.

Yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor;
Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!

Mehmet Akif ERSOY
Başa dön
Hasan48
Soldier
Soldier

MesajTarih: Cmt May 22, 2010 10:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Grafikleri bana worms 3d yi anımsattı ama senaryosu güzel olursa grafiğe pek bakmamıza gerek kalmaz.
Başa dön
_ElendiL_
Knight
Knight

MesajTarih: Çar May 26, 2010 1:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hasan48 demiş ki:
Grafikleri bana worms 3d yi anımsattı ama senaryosu güzel olursa grafiğe pek bakmamıza gerek kalmaz.

Aslında böyle de olabilir. Son sözlerimin tersi yönde konuşuyorum ama düşününce bir zamanlar "Mario" da sarıyordu yahuu Very Happy

Mehmet Akif ERSOY
Başa dön
1ht1baron
Soldier
Soldier

MesajTarih: Çar Haz 02, 2010 1:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ya her konsola çıkıyor sadece PC'ye çıkmıyor.Keşke hayrına biri PC'ye uyarlasa oyunu.Ps2 için olanının konusu farklı mı olacak yoksa PS3 için olanıyla aynı sadece grafik açısından mı kötü olacak acaba.İnşallah konusu aynı olur ve emulatörde sorunsuz oynanır.Şu anda emulatörle sadece third age oynanıyor onunda oynanışı bi garip yapmışlar, keşke aksiyon yapsalarmış.Bu Aragorn's Quest çocuk oyunu gibi duruyor fakat gerçekten güzel bir oyuna benziyor.Conquest'den bile kat kat güzel.Videoda bolca düşman saldırıyor hepsini atla eziyoruz.
http://www.aragornsquest.com/
Başa dön
_ElendiL_
Knight
Knight

MesajTarih: Çar Haz 02, 2010 6:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1ht1baron demiş ki:
Ya her konsola çıkıyor saece PC'ye çıkmıyor.

Ben de anlamıyorum PC'ye karşı bir düşmanlık var. Çıkarsan ne olur yani.

Bir de doğru anladıysam "Similatör" sayesinde Pc hariç bazı konsollar (Pc2-3, Xbox-360...) için yapılmış oyunları bilgisayarda oynayabiliyoruz galiba.

Mehmet Akif ERSOY
Başa dön
1ht1baron
Soldier
Soldier

MesajTarih: Çar Haz 02, 2010 11:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

_ElendiL_ demiş ki:
1ht1baron demiş ki:
Ya her konsola çıkıyor saece PC'ye çıkmıyor.

Ben de anlamıyorum PC'ye karşı bir düşmanlık var. Çıkarsan ne olur yani.

Bir de doğru anladıysam "Similatör" sayesinde Pc hariç bazı konsollar (Pc2-3, Xbox-360...) için yapılmış oyunları bilgisayarda oynayabiliyoruz galiba.

Evet oynanabiliyor.Şu anda Lotr Third age oyununu indiriyorum.Emulatör ile oynayacağım.Bendeki emulatör ile sorunsuz hiç kasmadan oynanılıyor.
Denemek istersen işte linki: http://www.speedyshare.com/files/22362684/PCSX2-2000EX.rar
Videolu anlatım linki:
http://www.youtube.com/watch?v=xW9rY0C-Qs4&feature=player_embedded
Third age oyununu daha denemedim kasıp kasmayacağını bilmiyorum.Ama daha önceden denediğim god of war, god of war2, dragon ball ps2 oyunlarının hepsi,... hiç kasmadan oynadım.Bu oyun da umarım akıcı bir şekilde oynanır.Fakat bu emulatörde yüzüklerin efendisi oyunlarından sadece third age oynanıyor.Lotr Two towers oyunu oynanmıyor.
Bir de nintendo gamecube-wii emulatörü var.Onunla bu yeni çıkacak Aragorn's Quest oyununu oynamayı düşünüyorum.Wii versiyonu ile Ps2 versiyonu farklı olacağı kesin.Ayrıca gamecube emulatörü ile Lotr Two towers oyunu oynanıyor.Hafif kasma var ama o kadar da etkilemiyor.
Emulatör için en az çift çekirdek şart.
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Pzr Haz 20, 2010 1:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Son gelişme: Oyunun çıkış tarihi 30 Eylül 2010 olarak belirlendi.

Bildiğimi zannettiğim şeylerin çoğunu unuttum ve unuttuğum şeylerin çoğunu yeniden öğrendim.
Uzakta olan birçok şeyi görebiliyorum ama yakında olan birçok şeyi göremiyorum...
Başa dön
_ElendiL_
Knight
Knight

MesajTarih: Pzr Haz 20, 2010 2:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Eeee biz bu oyun için arasıcak dedik. LotrO ile aynı ana denk gelecek.

Mehmet Akif ERSOY
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Pzr Haz 20, 2010 3:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

_ElendiL_ demiş ki:
Eeee biz bu oyun için arasıcak dedik. LotrO ile aynı ana denk gelecek.

LotRO'ya çok güvenme derim. Geçen sene Siege of Mirkwood Sonbahar 2009'da çıkacak demişlerdi. 1 Aralık 2009'da çıkmıştı (Sonbaharın bittiği günün ertesi günü Very Happy ). F2P de o şekilde olur diye düşünüyorum.

Başa dön
GandalfTheBlack
Soldier
Soldier

MesajTarih: Pzr Haz 20, 2010 4:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Açıkcası hiç denemem bu oyunu dyordum,
Ancak knuda öyle bir anlattınızki çok hoşuma gitti,
Grafikler benim içinde pek önemli değildir,
Özellikle Sam'in hikayeyi anlatıyor olması çok iyi bir düşünce,
Başa dön
nazgul_kıng
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pzr Haz 27, 2010 11:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Oyundan çok bir beklentim yok,grafik olsun,oynayış olsun,fakat bir şeye çok sevindim,artık PSP'de oynayabileceğim bir Lord of the Rings oyunu daha olacak Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Diğer Orta-Dünya Oyunları Saatler GMT +3 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin: