Tarih: Pts May 17, 2010 10:22 am Mesaj konusu: Sargon Alliance Mod
Sargon Alliance: The Battle For Middle Earth 1 için yapılmış bir mod, 1.03'te çalışır. Modda çeşitli birimler ve herolar olmakla birlikte kapsamlı değişiklikler yapılmıştır.
Gondor :
Spoiler:
Boromir;
Boromir'imizin canı ve armoru biraz daha fazla. Yeni skill yok.
Faramir;
Faramir de Boromir gibi. Pek bir değişiklik yok.
Gandalf;
Gandalf'ın canı oldukça fazla. Başka bir değişiklik yok.
Damrod;
Faramir'in rütbeli askerlerinden biridir. Kılıç/ok değişimi ve wound arrow özellikleri vardır.
Madril;
Faramir'in sağ kolu. Leadership ve kılıç ok değişimi vardır.
Elrond;
Yanındaki herolara verdiği leadership ve kılıç ok değişimi vardır.
Isildur;
Tek bir leadershipi vardır. Başka bir özelliği yok.
Frodo;
Sam;
Pippin;
Bildiğiniz Pippin. Bu sefer o bir Gondorlu
Gondor Soldier;
Gondor Archer;
Gondor Ranger;
Last Alliance Archer;
Last Alliance Soldier;
Gondor Knight;
Gondor Trebuchet;
Gondor Tower Guard;
Mordor :
Spoiler:
Witchking;
Boyutu bir miktar büyütüldü.
Fellbeast;
Black Rider;
Ata inip binme ve çığlık atma özellikleri vardır.
Gollum;
Gothmog;
Leadership ve kurta binip inme özellikleri vardır.
Shelob;
Öldürdükçe para kazandıran leadershipi vardır.
Orc Warrior;
Orc Archer;
Goblin Warrior;
Orclardan daha seri ve daha güçlü vuruşları vardır. Yalnız canları düşüktür.
Goblin Archer;
Çok güçsüz bir okçu birimi. Para sıkıntısı yaşadığınız bir zamanda okçuya ihtiyacınız olduğunda basabilirsiniz.
Troll;
Mumakil;
Boyutu bayağı bir büyütüldü.
Drummer Troll;
Haradrim;
Soldier of rhun;
Isengard :
Spoiler:
Saruman
Kırmızı WoP'unu saymazsak canı hariç pek bir değişiklik yok.
Lurtz
Sharku
Sadece warg rider birimlerine işleyen bir leadership özelliği vardır.
Ugluk
Para kazandıran leadership özelliği vardır.
Urukhai
Kalkan eklenmiştir.
Crossbowmen
Uruk Pikemen
Berserker
Uruk Scout
Banner carrier hariç upgrade edilemezler. Çok güçlü olmasalar da oyun başında Urukhai yerine daha ucuz oldukları için kullanılabilirler.
Warg Rider
Rohan ;
Spoiler:
Aragorn
Legolas
Gimli
Theoden
Eomer
Eowyn
Merry
O artık bir Rohan muhafızı!
Haldir
Kılıç ok değişimi ile birlikte wound arrow ve leadership özellikleri mevcut.
Peasants
10'ar kişi çıkıyorlar.
Yeoman
Elven Warrior
Rohirrim Warrior
Rohirrim Archer
Treebeard
Ent
Genel olarak oyundaki değişiklere gelecek olursak, ölü ordusu ve balrog eskisi kadar güçlü değil. Balrogu öldürmenin püf noktası sadece gandalf idi. Rohan bu durumda çaresiz kalıyordu. Yalnız rankları yüksek elf okçularınız ve herolarınız ile rohanda rahatlıkla öldürebilirsiniz balrogu. Ölü ordusunu ise Isengardda saruman, mordorda black riderlar ile öldürebilmeniz olası.
Tüm ırkların yapay zekası aşırı derecede zor. Yaptıkları şeyler ile sizi şaşırtabilirler.
Campaign değişiklerine gelecek olursam, yeni herolar campaignde gerekli bölümlere eklenmekle beraber, bazı özel bölümlerde oldukça değişiklik yapılmıştır. Miğfer dibinde saldıran urukların sayısının artırılması, minas tiritteki orcların arttırılması ve başlarına gothmogun eklenmesi, evilde miğfer dibinde haldirinde bulunması, ithiliende damrod ile savaşmanız bir kaç değişiklik sadece.
Mod ve anlatım bana aittir.
Buradan indirebilirsiniz;
http://rapidshare.com/files/418044037/sargonplus.rar
Kurulumu oldukça basit. İndirdiğiniz rar dosyasının içerisindeki big dosyasını herhangi bir yere çıkarttıktan sonra C:Documents and settings/kullanıcı adınız/application data/my battle for middle earth files klasörünün içine atıyoruz. Ardından masaüstüne yeni bir simge oluşturuyoruz ve sağ tıklayıp özellikler diyoruz. Hedef kısmının sonuna bir boşluk bırakıp -mod sargonplus.big yazıyoruz ve modumuz oynanmaya hazır
Not: Sencha'ya Rohan ve Mordor resimleri için teşekkür ederim. Ayrıca verdiği fikirler içinde teşekkürler.
Mod sürekli güncellenecektir. Önerilerinizi bekliyorum ve isteklerinizi de değerlendirmeye çalışacağım...
Herkese iyi eğlenceler dilerim.
Sargon. _________________
Eksik bir şey mi var, anlayamam.. Bak çayım sigaram her şeyim tamam...
En son Sargon tarafından Per Eyl 09, 2010 3:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 15 defa değiştirildi.
Rohanda Dunedain kıyafeti ile, Gondorda Kral kıyafeti ile iki adet aragornumuz var.
AliEren demiş ki:
Evet dengeler bozulmasın diye yapmış Sargon.
Bu arada Gondor ezecek gibi gözüküyor Sargon, tarafsız yaklaşamışsın.
AI yapmak veya değiştirmek zor iştir, eline sağlık.
Teşekkür ederim. Yalnız Gondor görüldüğü kadar güçlü olmadı. Yani heroların çoğunun orada olması yine denge terazisinin eşitlenmesi için yapılmıştır . _________________
Bence denge açısından Aragorn'u Gondor'a vermemeliydin. Hem saçma olmuş hemde, o kadar hero bir aragorn'a bedeldir.
Yazın deneyebilirim ancak modu.
Bu arada bu modu geliştirmeni öneriririm, daha fazla ünite, kahraman ve pp eklersen bence harika olur.
Saçmalığı bir kenara atıyorum, o kadar heronun bir aragorn'a bedel olması da rohanı üstün kılardı. Gondordaki aragorn'a anduril vermememin sebebi de bu. Oyun içerisinde benim yapacağım geliştirmeler bundan ibaret. Benden izin alındığı taktirde üzerinde oynanıp dediğiniz gibi pp ve ünite eklenebilir. Kahramanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu arada AliEren; içimden geldiği için söylüyorum; eleştirilerin için teşekkür ederim .
vekilharç prens boromir demiş ki:
yok olmadı kötü bir mod değil ama aragorn 2 taneyse olmaz hem de error veriyor bende
Çok büyük bir ihtimal ile versiyonunuz 1.03 değildir. Error vermesinin sebebi budur. _________________
En son Sargon tarafından Pts May 17, 2010 10:02 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Gerçekten emek harcanmış bir mod. Birçok açıdan harika ancak bence de birkaç gelişmesi gereken nokta var. Ancak kartallar gerçekten süper olmuş. Ellerine sağlık!!
Ayrıca şu Hero Buton'ları da hoş olmamış pek sanki. _________________
Sargon'a yakında EA BFME bölümünden iş teklifi gelecek. Aylık $3.500 maaş mis gibi , bizi de unutursun sen. _________________ When the lights goes off,
I will be there with my shiny scythe.
Gerçekten emek harcanmış bir mod. Birçok açıdan harika ancak bence de birkaç gelişmesi gereken nokta var. Ancak kartallar gerçekten süper olmuş. Ellerine sağlık!!
Ayrıca şu Hero Buton'ları da hoş olmamış pek sanki.
Teşekkür ederim. Hero butonlarıyla uğraşmadığım su götürmez bir gerçek . Farklılık olsun, aynı kalmasın diye yaptım öyle.
FaintSmile demiş ki:
Ahaha artiz buldum modda
Senden daha büyük artiz mi var twtde.. Conq veya Elros'u saymazsak tabi
Suspect demiş ki:
Sargon'a yakında EA BFME bölümünden iş teklifi gelecek. Aylık $3.500 maaş mis gibi , bizi de unutursun sen.
Ayıp ettin şimdi bak. Para beni değiştirmez Bu arada yorumdaki yan anlam ve iltifat gözümden kaçmadı değil. Ha bir de, gel şu msne artık _________________
Öncelikle bu mod için seni kutlarım, büyük emek var. Güzel bir mod olmuş gerçekten. Artık sıkıldığımızda, şöyle çabuk geçmesini istediğimiz bir saatimiz olduğunda falan online'a girip daha çok canımızı sıkacağımıza, girip skirmishden bir kaç oyun atabiliriz. Farklılık yaratmışsın oyunda, büyük yenilik olmuş ve bu da moda karşı bir ilgi uyandırıyor tabi.
Bilgisayar zorlayıcı olmuş ama hala eksikleri bulunmakta. Hala çok puan veriyorlar. Gelçi böyle bir şeyin olacağını yani böyle bir şeyin elden gelebileceğini sanmıyorum ama eğer olabiliyorsa bilgisayar kaybedeceğini bildiği savaşlardan kaçsa modda bilgisayar beyninin insan beyninden bir farklı kalmazdı gerçekten .
Görsel açıdan da güzel bir mod olmuş. Hemen hemen tüm birimlerin dokusuyla oynamışsın. Mumakların devasa boyutu fena olmuş . Büyük yenilik, görsellik en önemli şeylerden biri çünkü oynanabilirlik için.
Pek oynama fırsatım olmadı ama campaing'e eklemeler yapman çok güzel bir fikir. Ben şahsen canım çok sıkıldığında 12321 kere bitirdiğim campain'i tekrar tekrar oynuyorum ki sen yenilik getirmişsin bir de neden oynamayım şimdi ? En önemli yenilik de budur heralde.
Oyunun müziklerini değiştirmen de çok güzel olmuş. Yıllardır aynı müzikleri dinleye dinleye midemiz bulanır olmuştu artık. Oyunun müzik sesini kapatıyordum ben şahsen hep. Artık kapatmam .
Oyun içi eklemeler büyük farklılık yaratmış. Mesala pezoların artık onarlı çıkmaları gibi şeyler. Hep aynı şeyleri görmekten, yaşamaktan sıkılıyordum ben.
Özetleyecek olursak, güzel olmuş, hoş olmuş, diğer modlar gibi oyunun dengelerini alt üst etmemiş. Oynanabilirlik açısından 10 üzerinden 8 veriyorum. Tebrik ederim. _________________
Öncelikle bu mod için seni kutlarım, büyük emek var. Güzel bir mod olmuş gerçekten. Artık sıkıldığımızda, şöyle çabuk geçmesini istediğimiz bir saatimiz olduğunda falan online'a girip daha çok canımızı sıkacağımıza, girip skirmishden bir kaç oyun atabiliriz. Farklılık yaratmışsın oyunda, büyük yenilik olmuş ve bu da moda karşı bir ilgi uyandırıyor tabi.
Bilgisayar zorlayıcı olmuş ama hala eksikleri bulunmakta. Hala çok puan veriyorlar. Gelçi böyle bir şeyin olacağını yani böyle bir şeyin elden gelebileceğini sanmıyorum ama eğer olabiliyorsa bilgisayar kaybedeceğini bildiği savaşlardan kaçsa modda bilgisayar beyninin insan beyninden bir farklı kalmazdı gerçekten .
Görsel açıdan da güzel bir mod olmuş. Hemen hemen tüm birimlerin dokusuyla oynamışsın. Mumakların devasa boyutu fena olmuş . Büyük yenilik, görsellik en önemli şeylerden biri çünkü oynanabilirlik için.
Pek oynama fırsatım olmadı ama campaing'e eklemeler yapman çok güzel bir fikir. Ben şahsen canım çok sıkıldığında 12321 kere bitirdiğim campain'i tekrar tekrar oynuyorum ki sen yenilik getirmişsin bir de neden oynamayım şimdi ? En önemli yenilik de budur heralde.
Oyunun müziklerini değiştirmen de çok güzel olmuş. Yıllardır aynı müzikleri dinleye dinleye midemiz bulanır olmuştu artık. Oyunun müzik sesini kapatıyordum ben şahsen hep. Artık kapatmam .
Oyun içi eklemeler büyük farklılık yaratmış. Mesala pezoların artık onarlı çıkmaları gibi şeyler. Hep aynı şeyleri görmekten, yaşamaktan sıkılıyordum ben.
Özetleyecek olursak, güzel olmuş, hoş olmuş, diğer modlar gibi oyunun dengelerini alt üst etmemiş. Oynanabilirlik açısından 10 üzerinden 8 veriyorum. Tebrik ederim.
Süper ötesi bir yorum olmuş bu. Teşekkür ederim Ekin.
Sencha demiş ki:
Modun tanıtımı gerçekten çok hoşuma gitti ancak indirmeye çalıştım fakat indirme linkinde bir sorun var ilgilenirseniz çok sevinirim.
Mod için çok güzel az kalıyor çok muhteşem Campaing değişmesi başta olmak üzere dengeler,eklemeler müthiş.
Link yenilenmiştir. Keyifli oyunlar dilerim. _________________
Arkadaşlar başlık, TWT'den çıkan en kapsamlı modlardan biri olduğu ve diğer üyelerimizinde belirttiği üzere gerçekten çok fazla emek harcandığı için sabitlenmiştir ki daha kolay ulaşabilin
Umarım yükler ve oynama fırsatı bulurum, özellikle Campaign'den Miğfer dibi'ni oynamayı çok isterim Ahh şu günler, 30 saat olsaydı olmaz mıydı ? _________________ Ey gözü bağlı kör ruh!
Sırlar meşalesiyle donat kendini... Dünya karanlığında göksel mahiyetini ancak böyle bulup ortaya çıkartabilirsin. Bu ilâhi rehberi takip et ve o senin koruyucu meleğin olsun. Senin geçmişteki ve gelecekteki hayatlarının anahtarı ondadır.
"Tembel Adalet..."Neredesin? Burada - Saat kaç? Şimdi - Sen kimsin? Şu An!