TWT Forum The White Tree

..::| Orta Dünya'nın Zirve Noktası |::..

Forum KılavuzuForum Kılavuzu  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  GruplarGruplar RadioMüzik Kutusu Site HaritasıSite Haritası  KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

Mor Ve Ötesi

Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Kültür ve Sanat -> Müzik
Yazar Mesaj
AliEren
High Lord
High Lord

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:02 pm    Mesaj konusu: Mor Ve Ötesi Alıntıyla Cevap Gönder

Mor Ve Ötesi'nin yeni albümü olan Masumiyetin Ziyanı Olmaz'ın çıkış parçası Yorma Kendini. . .

Lyrics:
Spoiler:

Yorma Kendini:

Ben sana bir şey söylesem
Sen beni sadece dinlesen
Aklını kalbine örtmesen duysan
Olur mu

Her şey görece ve her şey mutlak
İkisi beraber çok muğlak
Eğlenelim hadi eğlenelim
Peki kim biliyor
Kim biliyor

Yorma kendini
Yollar aynı yanlışlar da
Yarışır gibi bir annenin kollarında
Yorma kendini
Yorma aynı yanlışlarla
Her şey geçer
Altı üstü bir eğlence

Sen bana bir şey söylesen
Ben seni sadece dinlesem
Aklına geleni söylesen
Nasıl olurdu

Her şey görece ve her şey mutlak
İkisi beraber çok muğlak
Eğlenelim hadi eğlenelim
Peki kim biliyor
Kim biliyor

Yorma kendini
Yollar aynı yanlışlar da
Yarışır gibi bir annenin kollarında
Yorma kendini
Yorma aynı yanlışlarla
Her şey geçer
Altı üstü bir eğlence

Mor Ve Ötesi

Mor ve Ötesi 1995 yılının Ocak ayında, Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar), Derin Esmer (vokal/gitar) ve Alper Tekin (bas) tarafından kurulan Türk alternatif rock müzik grubudur.

Müzik türü - Alternatif rock

Aktif yılları - 1995-günümüz

Müzik şirketi:
Ada Müzik (1996-2003)
Pasaj Müzik (2003-2005)
Rakun Müzik(2005 - günümüz)

Website - http://www.morveotesi.com/

Geçmiş

Kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü 1995 yılının ağustos ayında Stüdyo Spectrum'da kaydeden grup, 1996 yılının Ocak ayında çalışmaya son halini verdi ve Şehir, 1996 yılının Eylül ayında piyasaya çıktı. Grup, aynı albüm içerisinde yer alan ve ilk video klibi olan Yalnız Şarkı şarkısına klip çekti.
Mor ve Ötesi Eurovision'da Deli adlı şarkılarını söylerken

Mor ve Ötesi grubu, Türkiye'yi 53. Eurovision Şarkı Yarışması olan 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda söz ve müziği kendilerine ait olan Deli (şarkı) adlı Türkçe şarkı ile temsil etmiştir. İkinci yarı finalde yarışan grup, ilk 10'a girmeyi başardı ve 24 Mayıs'taki Eurovision finaline katılmaya hak kazandı. Rusya'nın birinci olduğu final yarışmasında, Mor ve Ötesi 12. sırada sahneye çıkıp yarışmayı 138 puanla 7. olarak tamamlamıştır.

Grup, Eurovision sonrası 24 Kasım 2008'de Başıbozuk isimli albümünü çıkardı. Eurovision için kaydedilen üç şarkı Deli, İddia ve Sonbahar şarkılarının yanı sıra, eski şarkılarının remixleri ve canlı performansları bu albümde yeraldı.

Grup Üyeleri:

* Harun Tekin (Vokal, Ritim Gitar)
* Kerem Özyeğen (Solo Gitar, Geri Vokal)
* Burak Güven (Bas Gitar, Geri Vokal)
* Kerem Kabadayı (Bateri)

Albümleri:

1996 Şehir
1999 Bırak Zaman Aksın
2001 Gül Kendine
2003 Yaz
2004 Dünya Yalan Söylüyor
2006 Büyük Düşler
2008 Başıbozuk
2010 Masumiyetin Ziyan Olmaz

Kaynak:
Vikipedi

Tarafımca derlenmiş, düzeltilmiştir. . .

En son AliEren tarafından Çar May 12, 2010 8:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Başa dön
-pankreas
Warrior
Warrior

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Güzele benziyor.İlk kez dinledim.Büyük düşler albümü, dünya yalan söylüyordan sonra çok sönük kalmıştı. Albüm kapağıda çok hoş. Smile

______

"Eğer size yalan söylenmesini istemiyorsanız, soru sormayın." -
B. Traven
Başa dön
AliEren
High Lord
High Lord

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

-pankreas demiş ki:
Güzele benziyor.İlk kez dinledim.Büyük düşler albümü, dünya yalan söylüyordan sonra çok sönük kalmıştı. Albüm kapağıda çok hoş. Smile

Ben barışarock'tan beri zevkle dinliyorum kendisini, bence bütün şarkıları güzel, bazen şarkının kendisinden çok anlama bakınca çok daha zevk alınıyor. . .
Yetkili
Yetkili

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Henüz bugün hazırlanmış bir başlıkta nasıl olur da resimler görünmez anlam veremiyorum.

Mor ve Ötesi'ni ise arada sırada dinlediğim Cambaz şarkıları dışında dinlemiyorum,beğenmiyorum.Kariyerleri de ancak sönük bir türk rock grubu olarak devam edebilir böyle giderse.Türkiye dışında ne kadar tutunabileceklerini de Eurovision yarışmasında gördük zaten.Yine de Türkiye'de ki en iyi rock gruplarından birisi.

Justitia Omnibus
Russian Red Army Choir
Obsessions lament to freedom...
Lüzumsuz ise söndürün!,Be Hey Dürzü!
Başa dön
AliEren
High Lord
High Lord

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kivilife demiş ki:
Henüz bugün hazırlanmış bir başlıkta nasıl olur da resimler görünmez anlam veremiyorum.

Mor ve Ötesi'ni ise arada sırada dinlediğim Cambaz şarkıları dışında dinlemiyorum,beğenmiyorum.Kariyerleri de ancak sönük bir türk rock grubu olarak devam edebilir böyle giderse.Türkiye dışında ne kadar tutunabileceklerini de Eurovision yarışmasında gördük zaten.Yine de Türkiye'de ki en iyi rock gruplarından birisi.

Resimler büyük ihtimalle geçici çünkü kaynak kodlamada bir hata yapmadım ve resmin linkide doğru.

Mor ve Ötesi için sönük dediniz, sonrada en iyi rock gruplarından birisi. Yani Türkiyede'ki çoğu rock grubu mu sönük? Yoksa Mor Ve Ötesi bir istisna mı?

Ayrıca bana kalırsa pek tanınmış olmasalarda iyi müzik yapıyorlar. Bir sanatçı için önemli olan bu değilmidir?
Yetkili
Yetkili

MesajTarih: Sal May 11, 2010 7:59 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Türkiye şartları için iyi bir rock grubu.Ancak dünya ile kıyaslanırsa oldukça sönük,vasatın altında kalmaya mahkum bir grup.Bir sanatçı için önemli olan elbette ki iyi olmaktır çok sevilmek değil ancak Mor ve Ötesi için sanat açısından iyi diyemem ne yalan söyleyeyim.Ya da başka bir deyişle iyi müzik yapıyorlar diyemem.

Ayrıca evet Türkiye müzik açısından oldukça yetersiz.Özellikle de rock müzik açısından berbat bir ülkeyiz.İyi gitaristler harcanıyor,iki akorla şarkı yazan Duman gibi kıytırık gruplar ise iş yapıyor bu ülkede.Ondan sonra da Eurovision'da komşu kayırması var diye ağlarız.Adam gibi bir şarkıyla,adam gibi bir grupla çık ki adamlar müziğine oy versin siyasetine değil.

Justitia Omnibus
Russian Red Army Choir
Obsessions lament to freedom...
Lüzumsuz ise söndürün!,Be Hey Dürzü!
Başa dön
killburak_LOTR
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pts Tem 05, 2010 9:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Evet bence de iyi gitaristler harcanıyor. Ayrıca rock müzikte belli bir kalıbın dışına çıkamıyoruz. Şarkılarında gitar solosuna ayrı bir bölüm ayırmış grup sayısı bie parmakla sayılacak kadar az mesela. Bu bir örnekti örnekler çook... Ama gerçekten rock müzikte biraz ilerlemeliyiz.
Mor ve ötesi ise bence önceki iki albümü daha iyiydi bu grup da böyle giderse unutulabilir.
Başa dön
breberi babuba
Uzaklaştırıldı

MesajTarih: Pts Tem 12, 2010 9:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dünya yalan söylüyor kadar güzel bir albüm bekliyorduk 2 sene boyunca.ama beklentileri karşılamadı.yine de nakba,araf,camgezer gibi harika şarkılar var.mor ve ötesine söyleyecek tek söz var herşeye rağmen;bu ülkeye fazlasınız ve süpersiniz.
Başa dön
im
Soldier
Soldier

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 3:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bence her şeyin farkında olabilen, magazinde gördüğümüz klişelerin dışında olan, iyi bir grup. Wink
Başa dön
Jirai Gumo
Warrior
Warrior

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 4:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

"Cambaz" şarkısından başka çok sevdiğim şarkısı olmamakla beraber, kivilife'ın görüşlerine katılıyorum.Her ne kadar Türkiye bazında beğenilse de yurtdışında pek ses getirmiş bir grup değil.
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Kültür ve Sanat -> Müzik Saatler GMT +3 zaman dilimine göredir
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin: