TWT Forum The White Tree

..::| Orta Dünya'nın Zirve Noktası |::..

Forum KılavuzuForum Kılavuzu  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  GruplarGruplar RadioMüzik Kutusu Site HaritasıSite Haritası  KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

Saruman neden çok güçsüz?
Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »

Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> The Battle for Middle-Earth -> Genel Konular
Yazar Mesaj
Lytf
The Dark Lord
The Dark Lord

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 1:38 pm    Mesaj konusu: Saruman neden çok güçsüz? Alıntıyla Cevap Gönder

Evet dikkatimi çekti isengardla campaingde sarumanın ordusuyla her tarafı alıyorum ama sarumanı rank kastırmak için tek başına belli yerlere yolluyorum bazen ölüyor bazende zor kurtuluyor.İsengardla oynarken lurthzun komutasındaki orduylada aynı şeyi yapıyorum lurthzu tek yolluyorum lurthz hepsini öldürüp geliyor.Sarumanın wizard blast ve fireball özellikleri iyi ama çok yavaş doluyor.Zaten armoru zayıf hpside düşük sayılır üstüne üslük 5000 kaynak istiyor.Sizin görüşleriniz nasıl söylerseniz sevinirim?

Sizce sarumana ne gibi değişiklikler yapılırsa aldıgı paraya değen birşeyler yapabilir?

Bana göre wizard Blast 10 snde bir dolması
Fireballın ise 15 sn de bir dolması lazım

Eğer durum böyle olursa saruman sürekli büyü yapar ve parasına değer bir güç haline gelebilir.Teke tekde legolas ve aragorna açık ara yeniliyor.Anlamadım gitti valla
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 2:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Saruman solo kullanılacak bir hero değil. Ordunun içinde olacak ve leadership verecek ve ordusuna level atlatacak (Speechcraft). Rahat pozisyonlarda blast atacak, wormtongue kullanacak. Uzaktan fireball atacak. Bunun dışında kullanılmaz. Hele tek başına hiç gezdirmeyin kepaze olur.

5000 para gayet normal (Isengard zaten para basan bir ırk), Saruman çok iyi bir hero, en yararlı hero'lardan biri belki de. Tam bir kilit açıcı hero. Isengard ordusunun tam ortasındaki Saruman hep gözümü korkutmuştur nedense. Leadership'i cidden Isengard'ı çok güçlendiriyor.

Ben ateşten ve derin sulardan geçtim ayrıldığımızdan beri.
Bildiğimi zannettiğim şeylerin çoğunu unuttum ve unuttuğum şeylerin çoğunu yeniden öğrendim.
Uzakta olan birçok şeyi görebiliyorum ama yakında olan birçok şeyi göremiyorum...
Başa dön
menofthewest
Knight
Knight

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 3:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bencede gücsüz ama elvenstar modda baya guclendirmisler verdiginiz paraya degiyor
The Dark Lord

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 4:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bliZZard demiş ki:
Saruman solo kullanılacak bir hero değil. Ordunun içinde olacak ve leadership verecek ve ordusuna level atlatacak (Speechcraft). Rahat pozisyonlarda blast atacak, wormtongue kullanacak. Uzaktan fireball atacak. Bunun dışında kullanılmaz. Hele tek başına hiç gezdirmeyin kepaze olur.

5000 para gayet normal (Isengard zaten para basan bir ırk), Saruman çok iyi bir hero, en yararlı hero'lardan biri belki de. Tam bir kilit açıcı hero. Isengard ordusunun tam ortasındaki Saruman hep gözümü korkutmuştur nedense. Leadership'i cidden Isengard'ı çok güçlendiriyor.

Lütfen Türkçe karakter kullanmaya özen gösterelim solo yerine tek kullanırsanız daha iyi olacaktır.

''Thewhitetree üyesi Lytf tarafından gönderilmiştir''

Laughing
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 5:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Öncelikle "solo" bir karakter değil kelimedir. Türkçe karakter kullanın derken Türkçe kelimelerin içinde x, q, w gibi harflerini kullanmayın ve ayrıca kelimelerinizi mümkün olduğunca Türkçe seçin demek istiyoruz. Ben terim olan ve terim olmaya yakın kelimelerde genelde İngilizce kullanımı seçiyorum, çünkü Türkçesi kulağa komik geliyor.

Solo kelimesi, neredeyse Türkçeleşmiş eski bir kelimedir. "Tek" kelimesi tam anlamıyla da karşılamaz onun sağladığı anlatımı. Her neyse, yukarda "hero" varken "solo"ya takılman ilginç. Kaynatmak istedin heralde Smile .

Neyse konu üzerinde devam, konumuz Saruman.

Bildiğimi zannettiğim şeylerin çoğunu unuttum ve unuttuğum şeylerin çoğunu yeniden öğrendim.
Uzakta olan birçok şeyi görebiliyorum ama yakında olan birçok şeyi göremiyorum...
Başa dön
kivilife
Yetkili
Yetkili

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 6:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

abi ben sarumanın bir özelliğine sinir oluyorum tam hatırlamıyorum ama galiba bfme 2 de oluyordu anlatacağım olay... neyse sarumanla fireball atıyorum bazen yangın çıkıyor hem kendi ölüyor hemde söndürmezsen kampın falan telef oluyor söndüreyim dersende o kadar işci telef oluyor Crying or Very sad

Justitia Omnibus
Russian Red Army Choir
Obsessions lament to freedom...
Lüzumsuz ise söndürün!,Be Hey Dürzü!
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 6:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kivilife demiş ki:
abi ben sarumanın bir özelliğine sinir oluyorum tam hatırlamıyorum ama galiba bfme 2 de oluyordu anlatacağım olay... neyse sarumanla fireball atıyorum bazen yangın çıkıyor hem kendi ölüyor hemde söndürmezsen kampın falan telef oluyor söndüreyim dersende o kadar işci telef oluyor Crying or Very sad

BFME-2'de öyle, evet. Ve katılıyorum çok sinir bir özellik. Savaşan ordularının yakınında atamıyorsun sırf o yüzden.

Başa dön
r34lh3r0
Knight
Knight

MesajTarih: Sal Ağu 21, 2007 8:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Saruman'ın güçsüz olduğuna ben de katılıyorum. Güçsüz derken canı çok az, yani tamam kilit özelliğine lafım yok geliyor bir fireball atması bile yetiyor bazen, orduyu kendine çekiyor ki bence bu en mükemmel özelliği ve leadershipi de var ama ateşli okçular ak büyücüyü görünce direk onu hedef alıyorlar ve kolaylıkla öldürebiliyorlar. Canının biraz daha yüksek olması fena olmazdı...
The Dark Lord

MesajTarih: Çar Ağu 22, 2007 12:51 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Unutmayalım saruman gandalfı gri versiyonda iken tadını çıkara çıkara ezmişti ama oyunda grisine bile yeniliyor.Daha güçlendirilmesi şart bence.
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Çar Ağu 22, 2007 12:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aynı hedef alınma durumu bütün leadership veren hero'lar için geçerli ve çoğu da kolay ölüyor, Aragon ve Gandalf dışında. Saruman daha güçlü olursa, bütün dengeler kayar, Isengard aşırı güçlü olur. Bence şu anki haliyle gayet güzel.

Saruman'la ilgili tek bir şikayetim var, o da Wormtongue kullandıktan sonra 4-5 saniye kontrolü yitiriliyor. O sırada ölmesi kolay oluyor.

Başa dön
yolgezer
Rider of Rohan
Rider of Rohan

MesajTarih: Çar Ağu 22, 2007 7:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

soruman evet canı az ama dendiği gibi iyi kullanılırsa çok etkili oluyor ama bfme-2de savunmada bir işe yaramıyor hemen ölüyor ancak saldırıda karşı tarafı zayıflatmak için kullanilabiliyor buda onu gölrünce 'aman!saruman geliyor' dememize sebep oluyor
İleri Eorloğulları!
Başa dön
warrior
Soldier
Soldier

MesajTarih: Cmt Ağu 25, 2007 5:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

abi sarumanın zaten güçleride çok gıcık mesela wormtongue gücü neden sürekli olmuyor anlamıyorum bfme 2 de wormtongue bile öldürür onu ikiside 10 lvl ken güçlerinden dolayı

sitemizde kullanabileceğiniz en büyük imza resmi boyutu enine 350, boyuna 100 pikseldir.
Başa dön
Lytf
The Dark Lord
The Dark Lord

MesajTarih: Pzr Ağu 26, 2007 3:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bencede wormtongue gücü çok kullanışsız hem ufak bir alan kaplıyor askerler kaçtınmı boşa gidiyor süreside çok kısıtlı hemde o sırada sarumanın ölme ihtimali çok yüksek oluyor.Ama saruman ordunun içindeyken gerçekten büyük işe yarıyor.Bügün denedim koca ordu 2 kat daha çabuk level atladı ve biraz güç olarak artış gösterdi Smile
Başa dön
HORUS
Kurucu Üye
Kurucu Üye

MesajTarih: Pzr Ağu 26, 2007 4:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

isengard temel oynama ırkım diyebilirim ve westfold da mordoru sarumansız yenmenin zor olduğunu düşünenlerdenim. neden derseniz firearrow ve crossbow gelişimine gitmeden mordor westfoldda yenilmiyor, ancak bunları yapsanız bile drummer+mumakil duman ediyor ( tabi bu yazdıklarım gördüğüm en iyi mordor oyuncusu kostok için geçerli ).
hatta mordor o kadar çok para yapıyor ki westfoldda herşeyden çabukça üretebiliyor. bu sebepten bastığınız crossbowları lvl landırmak zorundasınız ve bu da mecburen sarumanla oluyor. bu sebepten diğer maplerde çok gerekli bulmuyorum ama 1v1 maplerde bol farm pointi olan yerlerde saruman mordora karşı şart diyorum. ayrıntılı anlatırız soru olursa Very Happy

The Battle for Middle-Earth I / II / Rise of the Witch-king ( BFME )
LOTR Online: Shadows of Angmar ( LOTRO / SoA ) - The White Council ( TWC )
The Lord of the Rings ( Yüzüklerin Efendisi ) & Middle-Earth ( Orta-Dünya )
Başa dön
Lytf
The Dark Lord
The Dark Lord

MesajTarih: Pzr Ağu 26, 2007 5:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mordora karşı oynamak gerçekten zor mordor ülke yıkmada aşırı denerecede zayıf çünkü hızlı ve yıkıcı ünitesi yok bir troll var onlarda tek oldugu için çabuk öldürülüyor ve oklara karşı avantajsız.Mumakil desen tam rezalet hız konusunda.Ama ordu yok etmede mordor muhteşem gibi birşey.Karşımda mordor oldugu zaman her zaman korkarak oynaöışımdır.Çünkü en ufak bi dikkatsizligim mordor mumakilinin bütün ordumu ezmesine sebep olabilir.Bügün acemi bi oyuncu 2 tane mumakill ile ordumun yarısını ezdi.Aslında ezdirmezdim ama gözüm başka yerdeydi.İsengard içinde aynı şey geçerli isengardın üniteleri mordorun ünitelerine karşı büyük bir dezavantaja sahip.Karşınızda mordor varsa ordunuzun 4 de 3 ünü crosbow basmanız şart hemde uprageli olmalı.Ve böyle bir oyunda sarumanda şart!
Başa dön
ekin6060
Oyun Uzmanı
Oyun Uzmanı

MesajTarih: Pts Ağu 27, 2007 12:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Saruman o kadar güçsüz bir hero değil ama kullanamasını bilirseniz.Sarumanı tek başına dolaştıramazsın.Leadershipci bir hero o.Birimlerin yanında tutarsan ne kadar işe yaradığını göreceksindir Serkan.Fire ball özelliğide gayet iyi bence upgradeliler karşı kullanacaksın çeyrek health bırakıyor.Çevirme özelliğininde Gandalfın püskürtme özelliğinden iyi olduna inanıyorum.Çünkü saruman ile çevirdiğiniz ölüyor hemde bir birim öldürüyorsunuz 2 birim asker öldürmüş oluyorsunuz.Ama geç dolduğuda bir gerçek.
Yönetici

MesajTarih: Cmt Oca 05, 2008 12:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

menofthewest demiş ki:
bencede gücsüz ama elvenstar modda baya guclendirmisler verdiginiz paraya degiyor
Buraya katılmak durumundayım. Elvenstar'da Saruman of Many Colours oluyor. Hani öncesinde White olan Saruman, (Kitapta da geçiyor.) Sauron ile güçlerini birleştiriyor ve bu özelliği kazanıyor. Bu moddaki eklenti aynı Gandalf'ın gücü gibi bu özellik de 4 puan istiyor ve Fireball ile Gandalf'ın canı fena yanıyor. Smile

LOTR BFME 1 1.02 yama + Elvenstar Modu
(<<=TIKLA SENİN DE OLSUN Very Happy )
LOTR BFME 2 1.04 yama + Elvenstar Modu(<<=TIKLA SENİN DE OLSUN Very Happy )
Başa dön
emre5rst
Soldier
Soldier

MesajTarih: Cma Şub 08, 2008 4:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

güçsüzlüğün sebebi ihtiyarlık bence 8)
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Cma Şub 08, 2008 10:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Theoden demiş ki:
Dünyaya gelen 5 maiaya istari büyüsü verilmişti.Peki sarumanda neden yok 2 büyü ile ne yapabılır ? Leadershipide az %30 armor bari %50 armor ve damage verse saruman hiç bi işe yaramıyo

Sıkış kabiliyetin de baya kuvvetliymiş.

Istari, o 5 büyücüye verilen ortak isim. Büyü ismi değil. BFME'de Istari light ismiyle yer alan Gandalf'ın büyüsü de uydurmadır. Valence'tan öğrendiğim kadarıyla da o büyüyü Istari olması sayesinde değil, taşıdığı güç yüzüğü Narya sayesinde yapıyor.

Başa dön
Captain.
Uzaklaştırıldı

MesajTarih: Cma Şub 08, 2008 11:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bliZZard demiş ki:

Sıkış kabiliyetin de baya kuvvetliymiş.

Istari, o 5 büyücüye verilen ortak isim. Büyü ismi değil. BFME'de Istari light ismiyle yer alan Gandalf'ın büyüsü de uydurmadır. Valence'tan öğrendiğim kadarıyla da o büyüyü Istari olması sayesinde değil, taşıdığı güç yüzüğü Narya sayesinde yapıyor.

Narya yı sonradan almamış mıydı?

Alıntı:
Gri Limana vardığında Círdan ona, Narya ya da "ateş yüzüğü"nü verdi.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> The Battle for Middle-Earth -> Genel Konular Saatler GMT +3 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin: