| Yazar |
Mesaj |
Sifaus Hikayeci

|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 4:45 pm Mesaj konusu: Orta Dünyadan Sahneler. |
|
|
Üstteki kişi Orta Dünyadaki herhangi olay, kişi veya yer ile alakalı bir resim koyar, alttaki kişide tahmin etmeye çalışır ve yeni bir resim koyar..
Kolay bir başlangıç oldu  _________________
What is this faith for?
If there is nothing to believe in?
...For Mankind! - This is Mankind!
...Watching the world around me change its ugly faces...
Yes this is Mankind!
|
|
| Başa dön |
|
 |
addar Yazar

|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 4:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Fingolfin ve Noldor halkının Gıcırdayan Buz(Helcaraxë)'yı geçişi.
Bu illustrasyon hangi olayı betimlemektedir:
|
 |
Eorl45 Warrior

|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 5:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Losgar'da yakılan gemiler
 _________________ Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez. |
|
| Başa dön |
|
 |
arpharazon Yönetici

Kayıt: 10.07.2007 Mesajlar: 2418 Şehir: İstanbul(Osgiliath)
|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 6:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kurt'un Avlanışı sırasında Carcaroth, Beren'in gögsünü parçalamış ve Huan da Carcaroth'un üstüne atılmak üzere Yalnız burada bir yanlış var; Carcaroth, Beren'in göğsünü ısırır, pençesiyle parçalamaz.
Not: Başlık ODTÜ/METU'ye taşınmıştır.  _________________
Lapis Philosophorum, lapis ruber, lapis quantus sacrificum vis caputo felicitas |
|
| Başa dön |
|
 |
Kadim_Balrog Uzaklaştırıldı

|
|
| Başa dön |
|
 |
arpharazon Yönetici

|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 7:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gondolin'in Düşüşü doğrudur. Kadim_Balrog'un vekili her kimse o kişi resmini ekleyebilir  _________________
Lapis Philosophorum, lapis ruber, lapis quantus sacrificum vis caputo felicitas |
|
| Başa dön |
|
 |
Eorl45 Warrior

|
Tarih: Çar Mar 18, 2009 11:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kadim_Balrog'un izniyle koyuyorum. _________________ Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez. |
|
| Başa dön |
|
 |
Sifaus Hikayeci

|
Tarih: Per Mar 19, 2009 12:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Beleriand'a gelen ilk insan soyu, Bëor'ların uyumasından sonra onlarla karşılaşan ilk Elfin, Felagund'un onların yanına gelmesi ve şarkı söylemesi. Hatırladığım kadarıyla, Bëor uyanmış ve Felagund'un ışığını görmüş. Zaten onların yolculuğu, Hildorien'de bir efsane olan "Batının Işığına"ydı ve o, bu ışığın burada olduğunu sanmıştı.
(Arkadaşlar sizden isteğim, Olay hakkında biraz daha uzun yazıp bilginizi konuşturun, böylelikle olaylar hakkında herkesin kafasında daha net görüntüler oluşur Birde, resimleri upload ederken isimlerini değiştirin ki resimlerin isimlerinden anlamasınlar ) _________________
What is this faith for?
If there is nothing to believe in?
...For Mankind! - This is Mankind!
...Watching the world around me change its ugly faces...
Yes this is Mankind!
|
|
| Başa dön |
|
 |
addar Yazar

|
Tarih: Per Mar 19, 2009 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Feanor'un Yemini;
| Alıntı: | Fetihlerimizi gerçekleştirdiğimizde ve Silmaril'leri geri aldığımızda, biz, sadece biz, lekesiz Işığın kralları, mutluluğun efendileri ve Arda'nın güzelliği olacağız. Başka hiçbir ırk bizi kovamayacak!" Sonra Feanor korkunç bir yemin etti. Yedi oğlu da yanında diz çöküp hep birlikte aynı andı içti ve meşalelerin ışığı çektikleri kılıçlarda kan gibi kıpkırmızı parıldadı. Yeminlerini bozmayacaklarına Ilûvatar adına and içtiler, eğer bozarlarsa üzerlerine Ebedi Karanlık'ın çökeceğini Söylediler; onları isimlendiren Manwe'nin, Varda'nın ve Tanquetil’in kutsanmış dağının tanıklığında, takiplerini intikam duygusu ve nefretle Dünya'nın sonuna dek sürdüreceklerine, Vala, İfrit, Elf, henüz doğmasa bile İnsan, küçük veya büyük, iyi ya da kötü başka bir yaratık, her ne olursa, sahip oldukları Silmaril'leri ellerinden alıp koruyacaklarına dair yemin ettiler.
|
Ayrıntılı bilgi için: Feanor'un Yemini
Yeni Soru:
Bu illustrasyon hangi olayı betimlemektedir  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Captain. Uzaklaştırıldı
|
Tarih: Per Mar 19, 2009 7:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Pippin ya da Merry, Shadowfax ı severken sanırım. Doğruysa bu mesajı editlerim. |
|
| Başa dön |
|
 |
witchkingofdeath Knight

|
Tarih: Per Mar 19, 2009 8:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Captain. demiş ki: | | Pippin ya da Merry, Shadowfax ı severken sanırım. Doğruysa bu mesajı editlerim. |
Bana pipin ile Bregond Gölgeyeleyi severken gibi göründü ama bilmem. _________________
This Fire Burns! |
|
| Başa dön |
|
 |
arpharazon Yönetici

|
Tarih: Per Mar 19, 2009 8:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aslında tam olarak sevmek denemez ona. Pippin, Gölgeyele'yi besliyor orada. "Sevmek" eylemi orada sadece Beregond için geçerli gibi görünüyor. addar kimin cevabını kabul ederse o resmini koysun. (ben aradan çekildiğimi de belirteyim Beni seçme addar. ) _________________
|
| Başa dön |
|
 |
kivilife Yetkili

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 12:10 am Mesaj konusu: |
|
|
Güzel resim ama kahverengi at biraz tepkili gibi bu duruma Dikkat ettinizmi bilmiyorum kafasını sola doğru çevirmiş adeta'hey allahım ya,zaten bi gölge yeleniz var,onu sevin biz burda başçavuşun..töbe töbe' der gibi duruyor  _________________
Justitia Omnibus
Russian Red Army Choir
Obsessions lament to freedom...
Lüzumsuz ise söndürün!,Be Hey Dürzü! |
|
| Başa dön |
|
 |
addar Yazar

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 3:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
witchking ofdeath sıra sizde  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
witchkingofdeath Knight

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 4:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim yerime başkası resim koysun koyacak bir şey bulamadım. _________________
This Fire Burns! |
|
| Başa dön |
|
 |
addar Yazar

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 8:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yeni Soru:
Arkadaşlar sorunuz yoksa cevapta vermeyin yarışmanın devamlılığı etkileniyor çünkü.  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Ocan66 Defender of Gondolin

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 8:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu biraz basit bir soru olmuş. Eowyn'in Cadı-Kralla karşılaştığı sahnedir. Bu sahnede Eowyn Cadı-Kralı yok etmiştir. Eowyn'in Cadı-Kralı yok etmesi hakkındaki söylenebilecek en önemli şey çok öncesinde Glorfindel tarafından dile getirilmiştir, Glorfindel, Cadı-Kral'ın hiç bir erkek tarafından öldürülemeyeceğini ve sonunun bir erkek tarafından gelmeyeceğini söylemiştir.
Bu çarpışmanın sonunda Eowyn'in kolu yaralanmış, uzun süre şifa evlerinde kalmıştır.
Sıra benim sorumda;
 _________________ Amras Ringeril... |
|
| Başa dön |
|
 |
Eorl45 Warrior

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 9:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Barahir oğlu Beren aşık olduğu Luthien'in babası Kral Thingol'un önünde.Thingol ondan kızına karşılık Silmarilleri isteyecek ve Beren elf krallarının kızlarını küçük hazineler için sattıklarını söyleyecektir.
 _________________ Yol karardığında yolunu ayırana dost denmez. |
|
| Başa dön |
|
 |
addar Yazar

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 9:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aslında ben onun Turin olduğunu düşünmüştüm. Thingol ona hediye olarak kılıç verdiği illustrasyon sanmıştım.  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
arpharazon Yönetici

|
Tarih: Cma Mar 20, 2009 9:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Orada, Thingol'ün yanında, yerde oturan bir kız var. Onun manidar bakışları bence bu resmin Beren ile alakalı olduğunun bir kanıtı. Başka bir Elfin elinde tuttuğu kılıç ise Beren yakalandığında ondan alınan silahı olabilir; çünkü bildiğim kadarıyla Turin'e bir kılıç hediye edilmedi. Doriath'ın silah deposundan sıradan bir kılıç verilmiştir diye düşünüyorum. _________________
|
| Başa dön |
|
 |
|