TWT Forum The White Tree

..::| Orta Dünya'nın Zirve Noktası |::..

Forum KılavuzuForum Kılavuzu  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  GruplarGruplar RadioMüzik Kutusu Site HaritasıSite Haritası  KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel MesajlarÖzel Mesajlar   Oturum AçOturum Aç 

Lorien mi? Ayrıkvadi mi? Ya da size göre neresi?
Sayfa: 1, 2  Sonraki »

Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Sıçrayan Midilli Hanı
Yazar Mesaj
Gil-Adanthalion
Warrior
Warrior

MesajTarih: Çar Tem 28, 2010 12:48 pm    Mesaj konusu: Lorien mi? Ayrıkvadi mi? Ya da size göre neresi? Alıntıyla Cevap Gönder

Evet arkadaşlar, ömrünüzü gecireceğiniz huzurlu yerlerde ilk sırada olan iki yer.
Siz nereyi tercih ederdiniz.İster orda konaklamak, ister yaşamak hangisi?

bliZZard arkadaşımız hatrına , Sizler için en mükemmel olan yer neresi?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar nedenini de belirtirseniz iyi olur.

Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir.

Kütüphanedeki Yazılarım

En son Gil-Adanthalion tarafından Çar Ağu 04, 2010 5:19 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 defa değiştirildi.
Başa dön
bliZZard
Yönetici
Yönetici

MesajTarih: Çar Tem 28, 2010 3:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Hoş bir soru, ama Lorien ve Ayrıkvadi ile sınırlı olmamalıydı. Kimisi için Moria cennet gibidir mesela (bkz. Cüceler Smile ).

Ama madem bu ikisiyle sınırlı, cevabım Ayrıkvadi olurdu. Nedenlerim ise, 1.si yabancıların orda daha iyi karşılanması, 2.si kitaptaki tasvirler ve filmdeki görüntülerde Ayrıkvadi'nin daha ferah ve iç açıcı gösterilmesi, 3.sü ise daha modern bir yerleşke oluşu (Lothlorien'li elflerle Star Wars 6'daki Ewok'lar arasında pek bir fark göremiyorum gelişmişlik açısından Very Happy ).

Ben ateşten ve derin sulardan geçtim ayrıldığımızdan beri.
Bildiğimi zannettiğim şeylerin çoğunu unuttum ve unuttuğum şeylerin çoğunu yeniden öğrendim.
Uzakta olan birçok şeyi görebiliyorum ama yakında olan birçok şeyi göremiyorum...
Başa dön
Maglor
Knight
Knight

MesajTarih: Per Tem 29, 2010 12:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1-Shire hep hayran olmuşumdur shire'e ve çevresine böyle gidip pipo içilesi bi yer, arkadaşlarınla her gece toplanıp eğlenebileceğin bi yer diye düşünüyorum Smile
2-hithlum'da yaşayabilirdim ilk çağlarda ama buna bir neden veremem sanırım sadece seviyorum Very Happy
ve ağaçlardan, çimenlerin hışırtısından ve çiçeklerin kokularından öğrendiklerimizi .
Başa dön
Terra
Orta Dünya Uzmanı
Orta Dünya Uzmanı

MesajTarih: Per Tem 29, 2010 12:14 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Yaşamak için bir yer seçecek olsam, Ayrıkvadi'yi seçerdim.

Lorien'i tercih etmem çünkü yükseklik korkum var. Ağaçların tepesinde dolaşamam ben Very Happy. Ateş Salonları'nda şarkılar ve öyküler dinlemek, paha biçilmez birşey bence. Ayrıca Ayrıkvadi'de Arwen var Very Happy.

Felawing, 1 Hobbit Army
Başa dön
Aragorn
Warrior
Warrior

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 9:04 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Shire olabilir.Çünkü çok geniş ve güzel bir yer.Ormanlar, nehirler vs.. Smile
Başa dön
Captain Mactavish
Knight
Knight

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 11:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mordor diyorum. Cool Çünkü Deniz var + Hava sıcak + 7/24 Güvenlik + Toprakları verimli.Biraz çeki düzen versen harika olur.Kum plajı açardım oraya şenzlok 10 lira satsan. 300 400 bin kişi ortalama 35 milyon para kazanırsın Very Happy . Bu parayla güzelim mordor dağlarına tripleks villalar yapardım. Gözün olduğu yerede bir AVM açardım.Tarihi müze açardım son ittifakdan kalma kalıntılar Very Happy "Görmüş olduğunuz kafa Sauronu kafasıdır" Gibi.. Very Happy Hee bide düğün salonu açardım.(Olmaz yani hergün minasın tepesinde Evil or Very Mad ) + Havalimanı MHY ( Mordor Hava Yolları ) .. Very Happy Yani işin özü " Ana gibi yar Mordor gibi diyar olmaz ! ... Cool

Playboy "I'm Tony Montana !" Playboy The Covboy !
Başa dön
Terra
Orta Dünya Uzmanı
Orta Dünya Uzmanı

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 2:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Abi senin bahsettiğin yer Antalya Mr. Green. Mordor'da yaşanır mı Very Happy? Hava sıcak, ama çok sıcak, nefes alınmayacak kadar . Sonra yeşillk bile yok Very Happy. Zor gelirim tatile oraya Very Happy.

Felawing, 1 Hobbit Army
Başa dön
AliEren
High Lord
High Lord

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 3:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ya Lorien, ya Shire. Neden ?

Lorien, çimler, çiçekler ve mallornlar arasında bir cennet. BliZZard'ında dediği gibi pek gelişmiş değil böylelikle her şey doğal halini her şeyden daha iyi biçimde koruyor.

Shire, Shire tam bir rahatlık ortamı. Neşeli bir halk, harika çayırlar, tepeler. İnsan daha ne isteyebilirki.
Uzaklaştırıldı

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 3:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Captain Mactavish demiş ki:
Mordor diyorum. Cool Çünkü Deniz var + Hava sıcak + 7/24 Güvenlik + Toprakları verimli.Biraz çeki düzen versen harika olur.Kum plajı açardım oraya şenzlok 10 lira satsan. 300 400 bin kişi ortalama 35 milyon para kazanırsın Very Happy . Bu parayla güzelim mordor dağlarına tripleks villalar yapardım. Gözün olduğu yerede bir AVM açardım.Tarihi müze açardım son ittifakdan kalma kalıntılar Very Happy "Görmüş olduğunuz kafa Sauronu kafasıdır" Gibi.. Very Happy Hee bide düğün salonu açardım.(Olmaz yani hergün minasın tepesinde Evil or Very Mad ) + Havalimanı MHY ( Mordor Hava Yolları ) .. Very Happy Yani işin özü " Ana gibi yar Mordor gibi diyar olmaz ! ... Cool

Captain Mactavish, abi sen n'aptın yaa Very Happy Vallahi coşmuşsun. Hele son söze bittim:

"Ana gibi yar Mordor gibi diyar olmaz !.. Cool"

Hazır yazmışken ben de Ayrıkvadiyi seçerdim. Çünkü Lorien'den daha sevecen gibi ve daha az korkutucu. Yüzük Krdeşliği'nde Lorien'li yerlerdeki müziklerden korkuyorum bee. Very Happy

En son darth_morgoth tarafından Cma Tem 30, 2010 11:00 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Başa dön
Aragorn
Warrior
Warrior

MesajTarih: Cma Tem 30, 2010 8:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Captain Mactavish demiş ki:

Deneme türünde Nobel alabilecek bir yazı Smile)
Başa dön
Captain Mactavish
Knight
Knight

MesajTarih: Cmt Tem 31, 2010 3:48 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Çoğrafya dersinde öğrendime göre volkanik yerlerde topraklar verilimli olduğunu duydum. Very Happy Söylerim TEMA vakfına hemen yeşilik olur. Very Happy Olmadı kampanya yaparız. " 1 Fidan 20 orc... Sizde can kurtarın "der gibi.. he oda olmadı reklamlarda oynatırız arkaya jön olarak Haluk Bilgineri koydukmu tamam.. Very Happy Bakalım görürüz ozaman Lorien mi ? Ayrık vadimi ? Very Happy Benden söylemesi.. Cool

" Morgrad Ormanı " Dikkat Troll çıkabilir.

Başa dön
NoldorWarrior
Defender of Rivendell
Defender of Rivendell

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 7:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tabii ki Ayrıkvadi. Bannerımdan belli oluyordur heralde. Very Happy

Başa dön
egemen_BLOD
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 10:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Shire'de olmak isterim valla.Çiçek , böcek , neşeli insanlar...Ben kırsal alanları severim.İnsanın ömrüne ömür katıyor Smile
Başa dön
BreathOfScare
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 10:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Losernach benim yuvam olmalıydı.kitapta Bergil çok güzel anlatmış orayı tam köy sessiz sakin ağzım sulandı

http://www.thewhitetree.org/e107bb/viewtopic.php?t=10822
Başa dön
Déat`h N!c3
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 10:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Minas Morgul abi yeşil spot ışıkları falan heykeller + Minas Morgul'dan Mordor'a Bumgee Jumping yapacaksın yamaç atlayışı falan MacTavish senle projelerimizi oluşturmaya başlayalım Very Happy
Guard Captain
Guard Captain

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 11:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

1. Khazad-dum
2. Erebor
3. Demir Tepeler ve ya Mavi Dağlar

Khazad-dum ve Erebor işgal edilmemişse oralarda yaşamak isterim. İşgal edilmişse Mavi Dağlar ve ya Demir Tepeler'de tabiki bir cüce olarak yaşamak isterim.

Baruk Khazad! Khazad ai-menu!
Durin'in Soyundan Bazı Cüceler
Durin ve Durin'in Soyu
Ulu Nehir Anduin
Başa dön
Captain Mactavish
Knight
Knight

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 11:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Déat`h N!c3 demiş ki:
Minas Morgul abi yeşil spot ışıkları falan heykeller + Minas Morgul'dan Mordor'a Bumgee Jumping yapacaksın yamaç atlayışı falan MacTavish senle projelerimizi oluşturmaya başlayalım Very Happy

Elbette. Very Happy

Başa dön
VioLans
Soldier
Soldier

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 5:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bliZZard'ın da belirttiği gibi keşke Lorien ve Ayrık Vadi ile sınırlı olmasaymış. Seçeneklerde Gondolin bulunsa Tereddütsüz oyumu kullanırdım.

Neden mi?

Şöyle başlayayım. Ben Ayrık Vadi ve Özellikle Lòrien hayranı ve Lotr kitaplarını okumamış birisiyim. Ancak filmde izlediğim ve Büyük ölçüde yardım aldığım Minas Tirith Kütüphanesi yardımıyla Gondolin'i öğrendim. Küçük bir araştırma ve BFME-2 haritasında o havayı hissetmek gibisi yok. Man-Elf diyarı desek yeridir.

Tabi ki filmden söz ettim. Trilogy'de de görüldüğü üzere filmde baskın olan ırk İnsan'lar. İnsan'ların ve Elfl'lerin ittifakları da birbirine oldukça bağlıymış.

Uzun lafın kısası;

Tek Rakibim MHY. SmileSmile

Birde açılan konu üzerine bir sözüm var.

Sağlam orc kalmaz Mordor'da, Elf diyarı Sığmaz Lòrien'a.

( Bu arada bu benim ilk yazımmış. İnanmıyorum )
Başa dön
Gil-Adanthalion
Warrior
Warrior

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 5:50 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

VioLans demiş ki:
bliZZard'ın da belirttiği gibi keşke Lorien ve Ayrık Vadi ile sınırlı olmasaymış. Seçeneklerde Gondolin bulunsa Tereddütsüz oyumu kullanırdım.]bliZZard'ın da belirttiği gibi keşke Lorien ve Ayrık Vadi ile sınırlı olmasaymış. Seçeneklerde Gondolin bulunsa Tereddütsüz oyumu kullanırdım.

Zaten oraya bakarsanız sonradan seçenekleri geniş tuttum.(Size göre neresi dedim)

Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir. Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir.

Kütüphanedeki Yazılarım

En son Gil-Adanthalion tarafından Çar Ağu 04, 2010 5:19 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 defa değiştirildi.
Başa dön
VioLans
Soldier
Soldier

MesajTarih: Pts Ağu 02, 2010 6:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Konuyu Geçenlerde okumuştum ve yazımı yazarken yeniden okumayı aklıma bile getirmemişim. Kusura bakmayın .

i love Gondolin 4Ever
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder    TWT Forum -> Sıçrayan Midilli Hanı Saatler GMT +3 zaman dilimine göredir
Sayfa: 1, 2  Sonraki »
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin: